Recepten 19-20 december
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
19-20 december:
- •Kalfsoester van Rijnrund (alleen in de vleeskrat)
- •braadstukjes van De Vegetarische Slager (alleen in de vegakrat)
- •Golden delicious appels
- •witlof
- •peterselie
- •prei
- •winterwortel
- •rode kool
- •mini oliebollen van Hartog
- •vanille yoghurt van Henno Hak
- •speltbrood van Veldkeuken, Kuiper, Le Salonard of Driessen
- •Roseval aardappelen (kruimige aardappel)
Gewokte witlof (basis)
bijgerecht voor 2 personen, 20 min
Van de Streekmolen:
- 3 à 4 stronkjes witlof
- ½ bosje peterselie, alleen de blaadjes, fijngehakt
Ook lekker als lichte lunch of voorgerecht, warm of lauw met plakken rauwe ham of verbrokkelde blauwschimmelkaas.
En verder:
- 2 el balsamico-azijn
- schepje suiker of appelstroop
- zout en peper
- olie om te bakken
Snijd de witlof in vieren. Verhit wat olie in de wokpan en wok de witlof tot hij doorschijnend en gaar is. Hier en daar mogen wat bruine randjes zitten. Strooi er wat suiker over en laat nog even bakken. Blus af met de azijn en breng op smaak met zout en peper. Serveer meteen, met de peterselie erover gestrooid.


volgend recept >
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/