Recepten 19-20 december
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
19-20 december:
- •Kalfsoester van Rijnrund (alleen in de vleeskrat)
- •braadstukjes van De Vegetarische Slager (alleen in de vegakrat)
- •Golden delicious appels
- •witlof
- •peterselie
- •prei
- •winterwortel
- •rode kool
- •mini oliebollen van Hartog
- •vanille yoghurt van Henno Hak
- •speltbrood van Veldkeuken, Kuiper, Le Salonard of Driessen
- •Roseval aardappelen (kruimige aardappel)
Wortelsalade (basis)
bijgerecht voor 2 personen, 20 min
Van de Streekmolen:
- 400 g wortelen, grof geraspt
- ½ bosje peterselie, blaadjes fijngesnipperd
En verder:
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- 3 el olijf- of notenolie
- 1 el azijn
- 1 tl mosterd
- zout en peper
Klop de ingrediënten voor de dressing tot een sausje. Giet over de wortels en de fijngehakte peterselie en meng luchtig door elkaar. Proef of er nog zout of peper bij moet en laat de smaken even intrekken.


< vorig recept
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/