Recepten 19-20 december

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
19-20 december:

  • •Kalfsoester van Rijnrund (alleen in de vleeskrat)
  • •braadstukjes van De Vegetarische Slager (alleen in de vegakrat)
  • •Golden delicious appels
  • •witlof
  • •peterselie
  • •prei
  • •winterwortel
  • •rode kool
  • •mini oliebollen van Hartog
  • •vanille yoghurt van Henno Hak
  • •speltbrood van Veldkeuken, Kuiper, Le Salonard of Driessen
  • •Roseval aardappelen (kruimige aardappel)
Download PDFDownload PDF

Lauwwarme preisalade met ei (basis)

voorgerecht voor 2 personen, 30 min

Van de Streekmolen:

  • 300 g prei
  • fijngehakte peterselie
  • 2 boterhammen, in blokjes gesneden

En verder:

  • een paar el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 el wijnazijn
  • 1 gesnipperd sjalotje of knoflookteentje
  • zout en peper
  • 2 tot 3 hardgekookte eieren, in plakjes
  • eventueel extra: ansjovis/rauwe ham (in reepjes)/ kappertjes of stukjes augurk

Maak de prei schoon en snijd hem in 3 stukken. Kook de prei in water met zout tot hij gaar is (en je er met een vork gemakkelijk doorheen prikt). Klop ondertussen de olie, azijn en mosterd tot een vinaigrette. Klop de gesnipperde sjalot/knoflook erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Giet de prei af, doe – nog warm!- in een schaal en giet de vinaigrette eroverheen. Bak in wat olie de boterhamblokjes tot croutons. Garneer de preisalade met de eieren, de fijngehakte peterselie, de croutons en de eventuele extra’s. Serveer lauwwarm.


< vorig receptvolgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/