Recepten 23-24 januari
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
23-24 januari:
- biefstukpuntjes van Rijnrund/Lindenhoff/Elsbroekerwei (alleen in de vleeskrat)
- roerbakreepjes van Good Bite (alleen in de vega krat)
- Conference peren
- zuurkool
- Chinese kool
- Shii-take champignons
- Solar pompoen
- eieren van Jan Meijer
- Yoghurt van Henno Hak
- Agria bak aardappelen van De Aardappelboer
- brood van de Veldkeuken/Kuiper/Le Salonard/Victor Driessen
Aziatische roerbak met biefstuk, shi-take en Chinese kool (basis)
hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min
Van de Streekmolen:
- 200 g biefstukpuntjes, eventueel in platte reepjes gesneden
- 2 handen in reepjes gesneden Chinese kool
- 1 doosje shii-take champignons, in plakjes
En verder:
- Een stevige draai zwarte peper uit de molen
- 3 el sojasaus
- 2 tl bruine basterdsuiker
- 2 dl groentebouillon (stukje van een blokje +water)
- 2 tl maizena
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- Olie om in te bakken
- Eventueel: wat geraspte gember, een rode peper (in stukjes)
Marineer de biefstukreepjes een kwartiertje in de knoflook, sojasaus, basterdsuiker en zwarte peper (+ eventueel de gember). Giet wat olie in een wok(pan) en bak de reepjes op hoog vuur bruin. Voeg de shii-take champignons toe en bak even mee. Voeg de bouillon, de marinade en de koolreepjes toe en laat even pruttelen tot de kool beetgaar is. Maak een papje van de maizena met 2 el water. Giet dit bij het mengsel in de wok. Breng op smaak, indien nodig, met extra sojasaus en zwarte peper. Serveer met rijst of mie.


< vorig receptvolgend recept >
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/