Recepten 12-13 december

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
12-13 december:

  • Beefburger van Rijnrund (alleen in de vleeskrat)
  • MC2 burger van De Vegetarische Slager (alleen in de vegakrat)
  • stoofperen
  • boerenkool
  • venkel
  • trostomaten
  • banaansjalotten
  • schorseneren
  • Streekhoning van de Bijkerij
  • Bosbesyoghurt van Henno Hak
  • Houthakkerbrood van de Veldkeuken
  • Bildstar aardappelen (kruimige aardappel)
Download PDFDownload PDF

Beefburger met sjalottensaus

hoofdgerecht voor 2 personen, 15 min

Van de Streekmolen:

  • 2 beefburgers
  • 300 g sjalotten, gepeld en in ringen gesneden

Lekker met de schorseneren-aardappelgratin!

En verder:

  • boter
  • zout, peper
  • een flinke klont roomboter
  • 1 el suiker
  • witte of rode wijn
  • verse of gedroogde tijm

Laat de boter smelten in een steelpan en strooi er de suiker over. Bak de sjalottenringen aan en giet er zoveel wijn bij dat de sjalotten net onderstaan. Voeg een takje tijm toe. Laat half uur pruttelen tot de sjalotten helemaal zacht zijn en de saus ingedikt is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de gebakken of gegrilde beefburgers.


< vorig receptvolgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/