Recepten 12-13 december
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
12-13 december:
- Beefburger van Rijnrund (alleen in de vleeskrat)
- MC2 burger van De Vegetarische Slager (alleen in de vegakrat)
- stoofperen
- boerenkool
- venkel
- trostomaten
- banaansjalotten
- schorseneren
- Streekhoning van de Bijkerij
- Bosbesyoghurt van Henno Hak
- Houthakkerbrood van de Veldkeuken
- Bildstar aardappelen (kruimige aardappel)
Stoofpeertjes
nagerecht voor 2 personen, 20 min
Van de Streekmolen:
- 700 g stoofperen
En verder:
- 200 g suiker
- 1/2 l water
Schil de peertjes, snijd ze in vieren en haal het klokhuis eruit. Verwarm het water en los de suiker hierin op. Doe de peertjes erbij, het deksel op de pan en het vuur wat lager. Laat zo’n half uur stoven, misschien nog wat langer, afhankelijk van de soort en de grootte van de peertjes. Prik met een vork om de gaarheid te controleren. Haal de peertjes eruit en laat de siroop eventueel nog wat indikken.


< vorig receptvolgend recept >
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/