Recepten 19-20 december

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
19-20 december:

  • •Kalfsoester van Rijnrund (alleen in de vleeskrat)
  • •braadstukjes van De Vegetarische Slager (alleen in de vegakrat)
  • •Golden delicious appels
  • •witlof
  • •peterselie
  • •prei
  • •winterwortel
  • •rode kool
  • •mini oliebollen van Hartog
  • •vanille yoghurt van Henno Hak
  • •speltbrood van Veldkeuken, Kuiper, Le Salonard of Driessen
  • •Roseval aardappelen (kruimige aardappel)
Download PDFDownload PDF

Aardappelgratin (basis)

bijgerecht voor 2 personen, 60 min

Van de Streekmolen:

  • 1 pond aardappelen

En verder:

  • handje pittige kaas
  • 1 dl slagroom, of een beetje meer naar smaak
  • zout en peper
  • beetje boter

Verwarm de oven voor op 180ºC. Schaaf de aardappelen in dunne plakjes. Leg de aardappelplakjes in lagen in een met boter ingevette ovenschaal. Bestrooi elk laagje met een beetje kaas, knoflook, peper en zout. Schenk de slagroom over de aardappelen. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de gratin in het midden van de oven in 50 minuten goudbruin en gaar. Verwijder de folie na een half uur.


< vorig receptvolgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/