Recepten 19-20 december
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
19-20 december:
- •Kalfsoester van Rijnrund (alleen in de vleeskrat)
- •braadstukjes van De Vegetarische Slager (alleen in de vegakrat)
- •Golden delicious appels
- •witlof
- •peterselie
- •prei
- •winterwortel
- •rode kool
- •mini oliebollen van Hartog
- •vanille yoghurt van Henno Hak
- •speltbrood van Veldkeuken, Kuiper, Le Salonard of Driessen
- •Roseval aardappelen (kruimige aardappel)
Peterseliepesto (culinair)
bijgerecht voor 2 personen, 30 min
Van de Streekmolen:
- 1 bos peterselie, alleen de blaadjes
En verder:
- olijfolie
- handje hazelnoten
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- een handje geraspte pittige kaas, je kunt Parmezaan nemen, maar denk ook eens aan oude Hollandse schapenkaas of bijv. verbrokkelde feta
- ½ citroen, rasp
- zout en peper
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Pas op dat ze niet verbranden! Doe noten, peterselie, knoflook, kaas, citroenrasp in een mengbeker en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Pureer met de staafmixer. Kijk of je de pesto smeuïg genoeg vindt, voeg anders nog wat olie of lauwwarm water toe. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar de pesto in de koelkast in een schoon potje onder een laagje olie, dan blijft hij langer goed en behoud hij zijn frisgroene kleur. Je kunt pesto ook heel goed invriezen (bijv. in ijsklontjesbakjes). De pesto is natuurlijk heel lekker over de pasta, maar ook bijv. over geroosterde groentes, in de soep. Of over een gewone boterham met kaas!


< vorig receptvolgend recept >
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/