Recepten 19-20 december
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
19-20 december:
- •Kalfsoester van Rijnrund (alleen in de vleeskrat)
- •braadstukjes van De Vegetarische Slager (alleen in de vegakrat)
- •Golden delicious appels
- •witlof
- •peterselie
- •prei
- •winterwortel
- •rode kool
- •mini oliebollen van Hartog
- •vanille yoghurt van Henno Hak
- •speltbrood van Veldkeuken, Kuiper, Le Salonard of Driessen
- •Roseval aardappelen (kruimige aardappel)
Kalfsoesters à la ossobucco (culinair)
hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min
Van de Streekmolen:
- 2 kalfsoesters
- 1/3 bosje peterselie, of meer naar smaak, blaadjes fijngesnipperd
- 1 wortel, grof geraspt
Lekker met de gekarameliseerde witlof en de aardappelgratin.
En verder:
- 1 ui, grof geraspt
- 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 1 klein glaasje witte wijn
- ½ citroen, rasp en sap
- 1 blikje tomatenpuree
- olie om in te bakken
- zout, peper
Maak eerst de saus: Bak de ui, wortel, 1 teentje knoflook in wat olie aan. Voeg tomatenpuree, witte wijn en citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper en laat even pruttelen zodat de smaken intrekken en de groentes gaar zijn. Meng in een kommetje citroenrasp, het andere knoflookteentje en de fijngehakte peterselie. Bestrooi de kalfsoesters met zout en peper en bak ze in de olie rondom bruin (reken op 1,2 tot 2 min. per kant). Serveer met de saus en wat van het peterseliemengsel eroverheen gestrooid. Zet de rest er in het kommetje bij.


< vorig receptvolgend recept >
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/