Recepten 19-20 december

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
19-20 december:

  • •Kalfsoester van Rijnrund (alleen in de vleeskrat)
  • •braadstukjes van De Vegetarische Slager (alleen in de vegakrat)
  • •Golden delicious appels
  • •witlof
  • •peterselie
  • •prei
  • •winterwortel
  • •rode kool
  • •mini oliebollen van Hartog
  • •vanille yoghurt van Henno Hak
  • •speltbrood van Veldkeuken, Kuiper, Le Salonard of Driessen
  • •Roseval aardappelen (kruimige aardappel)
Download PDFDownload PDF

Kalfsoesters met wit-biersaus (culinair)

hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Van de Streekmolen:

  • 2 kalfsoesters
  • paar takjes peterselie

En verder:

  • 1 el boter
  • 2 el olie
  • ¾ dl witbier
  • 1,5 d kalfsfond of 1/3 stukje bouillonblokje, fijngesneden
  • 1 tl honing
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper

Kook in een pannetje de fond (of bouillonblokje met 1,5 dl water) met het bier in tot de helft. Voeg de room tot en laat op hoog vuur weer inkoken tot de helft. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het in een koekenpan rondom bruin in de olie en boter. Reken per kant 1,5 tot 2 minuten. Neem het uit de pan en laat het in aluminiumfolie rusten. Voeg de saus bij het braadvet en meng goed. Proef en voeg honing, eventueel nog zout en peper, toe naar wens. Serveer meteen, met wat fijngehakte peterselie erover gestrooid. Lekker met gekarameliseerde witlof en wortelsalade.


< vorig receptvolgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/