Recepten 20-21 februari
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
20-21 februari :
- Biologische kippenbout van Polderhoen (Alleen in de vlees/vis krat)
- Nuggets van Good Bite (Alleen in de vega krat)
- Elstar appels
- Rode kool
- Prei
- Spitskool
- Gele uien
- Spruiten aan stronk
- Bildstar aardappelen
- Cranberries en kersen confiture van Van Woerkom
- Karnemelk van Veldhuijzen
- Brood
Coleslaw met dressing van boerenkarnemelk (basis)
bijgerecht voor 2 personen, 60 min
Van de Streekmolen:
- halve spitskool, fijngesneden
- 1/3 tot ½ rode kool, fijngesneden
- 1 appel, van klokhuis ontdaan, in dunne plakken
- 1 ui, gepeld, heel dun geschaafd
- 1,5 tot 2 dl karnemelk
Voeg eventueel wat fijngesneden peterselie of bieslook toe.
En verder:
- 2 el mayo
- 2 el kappertjes of fijngesneden augurk, + 2 el vocht uit de pot (of wat citroensap/azijn)
- 1 tl honing
- zout, peper
Doe de kool, ui en appel in een grote mengkom. Maak in een andere kom de dressing met de overige ingrediënten. Giet deze over de salade en laat een half uur de smaken in trekken. Haal dan de salade uit de kom en leg op een mooie schaal. Wat er achterblijft aan dressing kan je er apart bij serveren.


volgend recept >
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/