Recepten 20-21 februari

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
20-21 februari :

  • Biologische kippenbout van Polderhoen (Alleen in de vlees/vis krat)
  • Nuggets van Good Bite (Alleen in de vega krat)
  • Elstar appels
  • Rode kool
  • Prei
  • Spitskool
  • Gele uien
  • Spruiten aan stronk
  • Bildstar aardappelen
  • Cranberries en kersen confiture van Van Woerkom
  • Karnemelk van Veldhuijzen
  • Brood
Download PDFDownload PDF

Kip met witte-wijnroomsaus (culinair)

hoofdgerecht voor 2 personen, 45 min

Van de Streekmolen:

  • 2 kippenbouten

Voeg eventueel fijngesneden verse kruiden: peterselie, bieslook of dragon toe.

En verder:

  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 el mosterd
  • 1 glas witte wijn
  • 2 dl slagroom

Besmeer de kippenbouten met de mosterd en bestrooi ze met zout en peper. Braad ze in een pan in een klont boter aan, zo’n 5 min. totdat ze mooi bruin zijn aan alle kanten. Giet de wijn erbij, doe het deksel op de pan en laat een half uur stoven op een zacht vuurtje. Prik met een vork om te zien of de bouten goed gaar zijn! Haal ze uit de pan en bewaar even in aluminiumfolie. Voeg de slagroom toe en laat het op hoog vuur wat inkoken. Proef of er nog zout, peper of wat extra mosterd bij moet en serveer.


< vorig receptvolgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/