Recepten 6-7 februari

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
6-7 februari:

  • Kabeljauw filet van Veerman /Elsbroekerwei (alleen in de vleeskrat)
  • Rul gehakt van Good Bite (alleen in de vega krat)
  • Jonagold appels
  • Witlof
  • Sjalotten
  • Venkel met loof
  • Peterselie
  • Wortelpeterselie
  • Pastinaakbrood van de Historische Groentetuin
  • Fruitsap van Schulp
  • La Ratte aardappelen van De Aardappelboer
  • brood van de Veldkeuken/Kuiper/Le Salonard/Victor Driessen
Download PDFDownload PDF

Kabeljauwpakketjes uit de oven (basis)

hoofdgerecht voor 2 personen, 50 min

Van de Streekmolen:

  • kabeljauw
  • flink wat peterselie, fijngehakt
  • 1 venkelknol, in dunne plakken geschaafd

Lekker met gestoomde aardappelen!

En verder:

  • 4 el boter
  • 1 citroen, rasp en sap
  • zout en peper
  • eventueel: scheutje witte wijn

Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een stuk aluminiumfolie of bakpapier en leg in het midden de helft van de plakken venkel. Leg daarop weer de helft van de vis. Bestrooi met zout en peper en vervolgens met de fijngehakte peterselie en citroenrasp. Leg er 2 el boter op, giet er een klein beetje citroensap en – eventueel – een klein scheutje witte wijn – over en vouw het pakketje goed dicht. Doe hetzelfde met een tweede pakketje. Leg beide pakketjes in een ovenschaal en zet het in de oven, voor een half uur. Controleer of de vis gaar is, zet anders nog heel even terug.


< vorig receptvolgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/