Recepten 1-2 mei
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
1-2 mei:
- Notenburger (alleen in de vega krat)
- Sliptong (alleen in de vlees/vis krat)
- Conference peren
- Lollo Bionda sla
- Komkommer
- Prei
- Kastanje Champignon
- Pastinaak
- Tons Mosterd Dille saus
- Volle melk
- Bildstar aardappelen
- Brood van Salonard, Kuiper of Victor Driessen
Sliptong met champignons en prei (culinair)
Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min
Van de Streekmolen:
- 2 sliptongen
- een bakje champignons, schoongemaakt en in stukjes
- 2 preien, schoongemaakt, in luciferstokjes
En verder:
- 1 ui, gesnipperd
- 20 g boter
- 50 g ontbijtspek, in kleine reepjes
- zout, peper
Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak hierin de ui, de prei en de champignons. Voeg het spek toe en bak even mee. Wrijf de sliptongen in met zout en peper en leg ze bij de groenten in de pan. Bak ze op middelhoog vuur aan beide kanten. Proef of er nog zout of peper bij moet en serveer.


< vorig recept
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/