Recepten 17-18 april
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
17-18 april:
- Roerbakreepjes van Good Bite (alleen in de vega krat)
- Rundergehakt van Dutch Angus of Lindenhoff (alleen in de vlees/vis krat)
- Golden Delicious appels
- Savooiekool
- Bloemkool
- Gele paprika
- Chioggia Bieten
- Hartog Paasbroodje
- Jan Meijer Eieren
- Bildstar aardappelen
- Tuinkers
- Brood van Veldkeuken, Kuiper, Le Salonard of Victor Driessen
Salade van Chioggiabiet (culinair)
Bijgerecht voor 2 personen, 30 min
Van de Streekmolen:
- 500 g chioggiabiet, schoongeschrobd en flinterdun geschaafd
- 1 rode ui, gepeld en ook flinterdun geschaafd
- 2 appels of sinaasappels
Als je de bietjes niet flinterdun kunt schaven, kun je ze eerst 1 uur koken totdat ze zacht zijn.
En verder:
- 4 el lekkere olie
- 1 el azijn naar keuze, of meer
- zout en peper
- handje lekkere zwarte olijven, ontpit
Als je de bietjes niet flinterdun kunt schaven, kun je ze beter eerst koken (in hun geheel, 1 uur) totdat ze zacht zijn. Laat dan afkoelen en snijd in plakken of partjes. Haal van de sinaasappels het topje en de onderkant eraf zodat de sinaasappels goed vast op je snijdplank liggen. Snijd dan met een scherp mes rondom de schil eraf. Snijd dan tussen de velletjes sinaasappelpartjes uit. Vang het sap op. Leg de bietenplakjes mooi op een schaal. Verdeel hierover de sinaasappelpartjes en de olijven. Maak een dressing van de olie, de azijn en zout en peper. Giet die over de salade. Laat een half uur intrekken (deze stap kan je overslaan als je de bietjes eerst hebt gekookt) en serveer.


< vorig recept
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/