Recepten 17-18 april

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
17-18 april:

  • Roerbakreepjes van Good Bite (alleen in de vega krat)
  • Rundergehakt van Dutch Angus of Lindenhoff (alleen in de vlees/vis krat)
  • Golden Delicious appels
  • Savooiekool
  • Bloemkool
  • Gele paprika
  • Chioggia Bieten
  • Hartog Paasbroodje
  • Jan Meijer Eieren
  • Bildstar aardappelen
  • Tuinkers
  • Brood van Veldkeuken, Kuiper, Le Salonard of Victor Driessen
Download PDFDownload PDF

Bloemkool met gele paprika (basis)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 15 min

Van de Streekmolen:

  • 1 bloemkool
  • 1 gele paprika

En verder:

  • in plakjes gesneden kaas (5 stuks)
  • boter

Bloemkool in kleine roosjes snijden en even kort koken. Snij de papripa in repen en bak ze even aan in een koekenpan met wat olie. Verhit daarna een hapjespan met wat boter. Doe de bloemkool erin en daaroverheen in plakjes gesneden kaas. Plaats vervolgens een deksel op de pan. Zodra de kaas is gesmolten, is alles klaar. Als laatst, doe de paprika over de bloemkool en serveer het met aardappelen.


< vorig receptvolgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/