Recepten 17-18 april

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
17-18 april:

  • Roerbakreepjes van Good Bite (alleen in de vega krat)
  • Rundergehakt van Dutch Angus of Lindenhoff (alleen in de vlees/vis krat)
  • Golden Delicious appels
  • Savooiekool
  • Bloemkool
  • Gele paprika
  • Chioggia Bieten
  • Hartog Paasbroodje
  • Jan Meijer Eieren
  • Bildstar aardappelen
  • Tuinkers
  • Brood van Veldkeuken, Kuiper, Le Salonard of Victor Driessen
Download PDFDownload PDF

Savooie koolrolletjes (basis)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 50 min

Van de Streekmolen:

  • Groene kool

En verder:

  • Katenspek
  • Pittige kaas
  • Cocktail prikkers

De bladeren van de groene kool wassen en in water met zout even blancheren, laten uitlekken in een vergiet. Oven voorverwarmen op 140 C. Het spek en de kaas in hele kleine blokjes snijden en door het gehakt mengen en daar rolletjes van maken.Deze rolletjes in de bladeren groene kool rollen en vast zetten met de cocktail prikkers. Ongeveer 35 minuten in de oven. Rest tip! Nodig; Groene kool 4 plakjes Gerookte ham 2 el Balsamicoazijn 4 el extra vierge olijfolie 100 gr Parmezaanse kaas Zout en peper Snijd het gele hart van de overgebleven groene kool en 4 plakjes gerookte ham in flinterdunne reepjes. Klop de balsamicoazijn en de olijfolie in een kommetje tot een dressing. Schep de dressing door de kool. Breng op smaak met zout en peper. Hak kleine blokjes van de Parmezaanse kaas en verdeel over de salade. Je kunt de kaas ook vervangen door verse kruiden als basilicum en peterselie.


volgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/