Recepten 17-18 april

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
17-18 april:

  • Roerbakreepjes van Good Bite (alleen in de vega krat)
  • Rundergehakt van Dutch Angus of Lindenhoff (alleen in de vlees/vis krat)
  • Golden Delicious appels
  • Savooiekool
  • Bloemkool
  • Gele paprika
  • Chioggia Bieten
  • Hartog Paasbroodje
  • Jan Meijer Eieren
  • Bildstar aardappelen
  • Tuinkers
  • Brood van Veldkeuken, Kuiper, Le Salonard of Victor Driessen
Download PDFDownload PDF

Groene kool met sesam (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 15 min

Van de Streekmolen:

  • 1 groene kool

En verder:

  • 1 el (kokos)olie
  • gemberwortel geraspt
  • 2 el sojasaus
  • 1 el citroensap
  • 2 el peterselie
  • 2 el sesamzaad

Was de groene kool en verwijder de kern. Snijd vervolgens in dunne reepjes. Verhit de (kokos)olie en een wokpan en bak de groene kool 5 to 6 minuten tot deze zacht begint te worden. Rasp de gember en voeg samen met de sojasaus en de citroensap toe en bak het 3 tot 4 minuten mee. Serveer met peterselie en sesamzaad.


< vorig receptvolgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/