Recepten 3-4 april

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
3-4 april:

  • Brood van Veldkeuken, Le Salonard, Kuiper of Victor Driessen
  • Stoofvlees van RijnRund, Dutch Angus of Elsbroekerwei (alleen in de vlees/vis krat)
  • Peren Conference
  • Jonagold Appel
  • Witlof
  • Gele Uien
  • Lollo Rosso
  • Winterpeen
  • Aubergine Paars
  • Boeren jong kaas Booij
  • Schulp Fruitsap
  • Pink Fir Apple
  • Groenteschijf van Good Bite (alleen in de vega krat)
Download PDFDownload PDF

Gevulde appel uit de oven (basis)

Nagerecht voor 2 personen, 45 min

Van de Streekmolen:

  • Appels

En verder:

  • Boter
  • Suiker, liefst bruin
  • Kaneel
  • En eventueel:
  • Fijngehakte noten
  • Wat rozijnen
  • Gekonfijte gember

Verwarm de oven op 200 graden. Vet een ovenschaal waar de appels precies in passen, in met boter Haal met een appelboor het klokhuis uit de appels. Zet de appels in de beboterde schaal. Meng de overige ingrediƫnten voor de vulling en vul de appels hiermee. Giet een dun laagje water of appelsap op de bodem van de schaal. Zet een half uur in de oven tot de appels zacht zijn. Serveer warm of lauw.


< vorig receptvolgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/