Recepten 3-4 april

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
3-4 april:

  • Brood van Veldkeuken, Le Salonard, Kuiper of Victor Driessen
  • Stoofvlees van RijnRund, Dutch Angus of Elsbroekerwei (alleen in de vlees/vis krat)
  • Peren Conference
  • Jonagold Appel
  • Witlof
  • Gele Uien
  • Lollo Rosso
  • Winterpeen
  • Aubergine Paars
  • Boeren jong kaas Booij
  • Schulp Fruitsap
  • Pink Fir Apple
  • Groenteschijf van Good Bite (alleen in de vega krat)
Download PDFDownload PDF

Klassieke stoofvleesschotel (basis)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Van de Streekmolen:

  • 250 g stoofvlees
  • 2 uien, gepeld en gesnipperd

En verder:

  • 1 glas rode wijn
  • 2 el boter
  • 1 el olie
  • 2 el bloem
  • Zout, peper
  • 2 jeneverbessen
  • 1 blaadje laurier

Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de ui toe en bak even mee. Doe de bloem erbij en roer goed om. Laat even bruin kleuren. Voeg dan het glas wijn en de kruiden toe en laat even goe warm worden. Zet dan het vuur heel laag en laat het gerecht stoven met het deksel op de pan, zo’n 2 – 3 uur. Voeg eventueel af en toe nog een scheutje water toe, als het vlees te droog lijkt te worden. Proef of er nog zout/peper bij moet en serveer. Lekker met de ovenfrites en gestoofde wortel/witloftaartjes!


< vorig receptvolgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/