Recepten 3-4 april
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
3-4 april:
- Brood van Veldkeuken, Le Salonard, Kuiper of Victor Driessen
- Stoofvlees van RijnRund, Dutch Angus of Elsbroekerwei (alleen in de vlees/vis krat)
- Peren Conference
- Jonagold Appel
- Witlof
- Gele Uien
- Lollo Rosso
- Winterpeen
- Aubergine Paars
- Boeren jong kaas Booij
- Schulp Fruitsap
- Pink Fir Apple
- Groenteschijf van Good Bite (alleen in de vega krat)
Pasta met aubergine en tomatensaus (culinair)
Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min
Van de Streekmolen:
- 1 aubergine, in dobbelsteentjes
- 1 ui, gepeld en in stukjes
En verder:
- 400 g pasta naar keuze
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 pak passata di tomato of 2 blikken gepelde tomaten
- 1 el rode-wijnazijn of een scheutje rode wijn
- 4 bolletjes mozarella (of twee grote), in blokjes
- Een halve bos basilicum, gesnipperd
- Een handvol geraspte Parmezaanse kaas
- Zout, peper
- Olijfolie om te bakken
- Lekkere olijfolie
Giet een paar eetlepels bakolie in een wok(pan) en bak de blokjes aubergine op matig vuur, zo’n 5-7 minuten. Goed door elkaar roeren, zodat ze aan alle kanten bakken. Doe dan de ui en knoflook erbij en bak even mee. Voeg dan de tomaten (of passata) toe en meng goed. Breng op smaak met zout, peper en de el rode-wijnazijn (of scheutje rode wijn). Laat nog even pruttelen. Zet een grote pan met gezouten water op het vuur en kook de pasta al dente. Giet de pasta dan af, roer de saus erdoor. Meng de kaas en de kruiden door de pasta en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper en een scheutje lekkere olijfolie. Serveer met de Parmezaanse kaas.


< vorig receptvolgend recept >
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/