Recepten 17-18 april
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
17-18 april:
- Roerbakreepjes van Good Bite (alleen in de vega krat)
- Rundergehakt van Dutch Angus of Lindenhoff (alleen in de vlees/vis krat)
- Golden Delicious appels
- Savooiekool
- Bloemkool
- Gele paprika
- Chioggia Bieten
- Hartog Paasbroodje
- Jan Meijer Eieren
- Bildstar aardappelen
- Tuinkers
- Brood van Veldkeuken, Kuiper, Le Salonard of Victor Driessen
Appeltaart (basis)
Nagerecht voor 2 personen, 40 min
Van de Streekmolen:
- 250 gr appels, geschild en in stukjes
Serveren met kersen of slagroom.
En verder:
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 50 gr boter, in kleine stukjes
- 110 gr suiker
- 1 tl kaneel
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het zelfrijzend bakmeel met 70 gr suiker. Roer de klontjes boter erdoor en wrijf het mengsel tussen je vingers tot het deeg een kruimelige structuur heeft. Meng de appels met 40 gr suiker en de kaneel en leg dit in een ovenschaal. Strooi de deegkruimels erover en druk het iets aan. Zet de ovenschaal circa 30 minuten in het midden van de oven. Bak de crumble tot het deeg lichtbruin en krokant is. Eet de appelcrumble warm, dan is hij het lekkerst.


< vorig receptvolgend recept >
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/