Recepten 17-18 april

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
17-18 april:

  • Roerbakreepjes van Good Bite (alleen in de vega krat)
  • Rundergehakt van Dutch Angus of Lindenhoff (alleen in de vlees/vis krat)
  • Golden Delicious appels
  • Savooiekool
  • Bloemkool
  • Gele paprika
  • Chioggia Bieten
  • Hartog Paasbroodje
  • Jan Meijer Eieren
  • Bildstar aardappelen
  • Tuinkers
  • Brood van Veldkeuken, Kuiper, Le Salonard of Victor Driessen
Download PDFDownload PDF

Koolrolletjes met gehakt en kaas (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Van de Streekmolen:

  • ½ groene kool (6 bladeren)
  • 150 g gehakt
  • 1 klein eitje

En verder:

  • olie
  • 1 ui, geschild en gesnipperd
  • 50 g kaas, of meer naar smaak
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 pak pasata di tomato of andere tomatensaus
  • een paar el paneermeel

Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een grote pan met ruim water en een beetje zout op. Breng aan de kook. Neem 6 grote bladeren van de kool, was ze en laat ze zo’n 5 minuten blancheren in het kokend water. Laat uitlekken en snijd de dikke nerf eruit. Meng het gehakt met het ei en het paneermeel en breng op smaak met zout en peper. Verdeel in 6 rolletjes en leg op ieder koolblad een rolletje. Vouw de zijkanten van het blad erover en rol het koolblad op. Leg de rolletjes met de sluitkant naar beneden in een ovenschotel. Fruit de ui en de knoflook een beetje olijfolie zacht. Voeg de pasta toe en breng op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de rolletjes en bestrooi/beleg deze met de kaas. Laat de rolletjes in zo’n dik half uur gaar worden. Lekker met bijvoorbeeld bruine rijst.


< vorig receptvolgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/