Recepten 17-18 april
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
17-18 april:
- Roerbakreepjes van Good Bite (alleen in de vega krat)
- Rundergehakt van Dutch Angus of Lindenhoff (alleen in de vlees/vis krat)
- Golden Delicious appels
- Savooiekool
- Bloemkool
- Gele paprika
- Chioggia Bieten
- Hartog Paasbroodje
- Jan Meijer Eieren
- Bildstar aardappelen
- Tuinkers
- Brood van Veldkeuken, Kuiper, Le Salonard of Victor Driessen
Bloemkool curry (culinair)
Bijgerecht voor 2 personen, 35 min
Van de Streekmolen:
- 1 bloemkool
- 6 eieren
- 1 gele paprika
- 3 aardappels
En verder:
- 2 el olie
- 2 el milde currypasta
- 100 ml yoghurt
- 100 ml kokosmelk
- 15 g verse koriander
Snijd de aardappels en de paprika in blokjes en snijd de bloemkool in kleine stukken. Verhit de braadpan met wat olie en bak de aardappels 4 minuten. Roer de currypasta erdoor en bak 1 minuut mee. Schep de paprika, aardappels en bloemkool erdoorheen. Schenk de kokoksmelk en 200ml water erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de curry 15 minuten zachtjes doorkoken. Af en toe roeren. Ondertussen kook je de eieren. Pel de eieren vervolgens en halveer ze. Voeg de laatste 2 minuten de eieren erbij. Breng de yogurt op smaak met wat zout en peper en roer het door de curry heen. Serveer met wat verse koriander.


< vorig receptvolgend recept >
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/