Recepten 17-18 april

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
17-18 april:

  • Roerbakreepjes van Good Bite (alleen in de vega krat)
  • Rundergehakt van Dutch Angus of Lindenhoff (alleen in de vlees/vis krat)
  • Golden Delicious appels
  • Savooiekool
  • Bloemkool
  • Gele paprika
  • Chioggia Bieten
  • Hartog Paasbroodje
  • Jan Meijer Eieren
  • Bildstar aardappelen
  • Tuinkers
  • Brood van Veldkeuken, Kuiper, Le Salonard of Victor Driessen
Download PDFDownload PDF

Eiersalade (basis)

Bijgerecht voor 2 personen, 20 min

Van de Streekmolen:

  • 4 eieren
  • bakje tuinkers

Lekker met het brood uit de Streekmolen krat!

En verder:

  • 2 el mayonaise
  • 4 el creme fraîche
  • zout en peper (eventueel een snufje kerriepoeder)

Kook de eieren en snijd ze in kleine parten. Meng de creme fraîche en de mayonaise en breng het op smaak met wat zout, peper en een snufje kerriepoeder. Knip de tuinkers en meng het door elkaar heen.


< vorig receptvolgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/